Een SEO stage: Mijn WISEO avontuur

Categorie
Leestijd
4 MIN

 

DE ZOEKTOCHT

Mijn zoektocht begon al een jaar voor de effectieve stage. Over een lange stage werd er in de lessen nog niet gesproken, maar toch stond ik al te popelen met enthousiasme om eraan te beginnen. Ik wilde mijn passie en kennis uitbreiden met SEO dus besloot ik een aantal lessen mee te volgen van gastdocenten.

 

Na het volgen van de gastles in verband met SEO, gegeven door Frederik, vroeg ik zijn contactgegevens om hem te vragen voor een stageplaats. Later die week stuurde ik mijn sollicitatie mail en het was prijs! Omdat het nog even was tot de effectieve stage begon, planden we pas in juli een kennismakingsgesprek. 

 

HELLO, ITS ME!

Het is 1 juli, een zonnige zomerdag als geen ander. Om 14 uur zat ik aan mijn computer en nam ik deel aan de meeting om mijn stage bij WiSEO te bespreken. Een uur passeerde en we waren rond. De kennismaking was een succes, na het versturen van alle nodige documentatie kon mijn stage in februari van start gaan.

 

Toen drong het plots tot me door: Het staat vast. "Ik ga een SEO stage doen bij WISEO". Ik kon het eerst niet geloven. Een stage bij het befaamde SEO bedrijf in Brugge waar we tal van keren over gehoord hebben in de lessen digitale marketing. Op 9 februari begon ik met mijn eerste werkdag bij WISEO.

 

Mijn dag begon om 8:30 met het installeren van mijn computer en een rondleiding in het gebouw. Ik werd met open armen ontvangen en al snel wist ik dat ik hier op mijn plaats zat.

 

Welkomspost LinkedIn

 

 De eerste twee werkdagen vlogen voorbij. In deze eerste twee dagen keek ik naar de SEM-fridays over de tips and tricks in de SEO wereld. Ook mocht ik direct ondersteunen bij zoekwoorden onderzoeken voor bestaande klanten. 

 

VAN A TOT Z

Doorheen de stage kreeg ik het hele SEO traject te zien. Ik begon met heel wat zoekwoorden onderzoeken waarin ik mocht ondersteunen. Later kreeg ik mijn vaste klanten toegewezen waar ik onder andere een content audit, technische audit, en een KPI dashboard mocht voor maken. 

 

Naast heel wat hands-on ervaring heb ik ook, in de eerste week van mijn stage, een SEO Academy gevolgd waar de basics van SEO worden uitgelegd. Deze opleiding gaf me naast heel wat info ook een andere kijk op SEO waardoor mijn interesse hierin alleen maar vergrootte.

 

Doorheen de stage schreef ik tal van blogs over Chat GPT, de SEO trends van 2023 en TikTok als zoekmachine. Door de blogs te schrijven, heb ik ook heel veel geleerd over de geschreven topics. Je leest over het onderwerp om info te verzamelen en zelf een blog te schrijven waardoor je ziet dat je het onderwerp begrijpt. 

 

Work hard, Play hard

Naast het harde werk, is er bij WiSEO ook ruimte voor kennisdeling en ontspanning. Om de werkweek af te sluiten hebben we de SEM-fridays waar we al onze kennis delen met de collega’s in de vorm van een interactieve presentatie. Na de presentaties spelen we FIFA 2023 op de Playstation of darten we er op los om toch die hoogste score te halen van de week. En eindigen we zo de werkweek op het gemak met een drankje en een goede babbel en vooral veel fun!

 

 

Een SEO stage. Iets voor jou? 

Doorheen de stageperiode heb ik heel wat geleerd. Ik som de voornaamste topics voor je op:

 

  • Hoe headers er uit moeten zien, 

  • Hoe je meta titles en descriptions schrijft als een pro

  • Hoe je een uitgebreid zoekwoorden onderzoek uitvoert

  • Linkbuilding

  • Een technische audit uitvoeren

  • En nog veel meer

 

Voila, ik ben uitgepraat. Dit was mijn ervaring bij WISEO en kan je alleen maar dit bedrijf aanbevelen. De 4 maanden stage die ik hier gelopen heb waren fantastisch! Met toffe collega’s waar geen vraag teveel is, een leerproces waarin ik als echte SEO specialist te werk ging voor zowel grote als kleine klanten van WISEO.

 

Natuurlijk ben ik nog geen SEO king maar deze stage gaf me echt wel een SEO boost waardoor mijn kennis en liefde voor SEO enkel vergroot is. 

 

Voel jij ook de SEO kriebels voor een stage? Stuur onze SEO king, Frederik Vermeire, een berichtje op LinkedIn of solliciteer hier via de website en misschien vul jij mijn plaats in als stagiair bij WISEO.

 

Benieuwd naar meer verhalen van andere stagiaires in het verleden? Lees de ervaring van van mijn medestudent, Konrad, hier. Hij deed voor mij stage bij WISEO en zijn blog trok mij over de streep.

 

 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomt



Op zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :