Een SEO stage, wie doet er dat nu?

Leestijd
5

Het was zo’n reactie die ik kreeg van mijn medestudenten toen ik mijn stagebedrijf en onderwerp bekend maakte, een mix van ongeloof en verbazing. “Maar SEO, dat is toch zo’n saai onderwerp?” Ja, als je het uren aan een stuk moet instuderen. Maar wacht tot je het daadwerkelijk gaat uitvoeren en je krijgt een heel ander beeld. We blijven subjectief natuurlijk.

 

Voor wij verder gaan, wil ik mijzelf even kort voorstellen. Ik ben Konrad Love, derdejaars marketing student bij Howest én stagiaire bij WiSEO! Dat is geen artiestennaam trouwens. De afgelopen anderhalf maand kreeg ik de kans om mij te verdiepen in “the rabbit hole they call SEO”, een onderwerp dat toch afschrikt maar vertrouw me dat hoeft niet zo te zijn. In deze blog deel ik graag enkele inzichten en ervaringen van mijn stage bij WiSEO en waarom je zeker een SEO stage moet overwegen.

 

 

Genesis

Genesis, neen niet de prog-rock groep maar wel het begin. Hoe ben ik nu bij WiSEO terecht gekomen? We keren even terug. Het begon met een nietsvermoedend berichtje op LinkedIn van Frederik Vermeire, “Had je al een stageplaats?” las het. Destijds kwam Frederik gastlessen geven bij Howest. Van het ene kwam het ander en voor ik het wist mocht ik eind maart beginnen!

 

Ik herinner mijn eerste dagen nog goed, ik werd warm ontvangen door het team en kreeg enkele dagen tijd om mij in te werken. Dan was het zo ver, de nodige tools waren geïnstalleerd, mijn SEO kennis heropgefrist en gewapend met mijn tas koffie kreeg ik mijn eerste SEO opdrachten.

 

 

Volwaardig deel van het SEO team

Het is altijd spannend om te beginnen aan je eerste opdrachten bij een nieuw stagebedrijf, bij WiSEO is dat niet anders. Ik had totaal geen idee hoe ik mijn stage zou ervaren maar het werd snel duidelijk. Je wordt direct beschouwd als een volwaardig teamlid, waardoor je ook direct volwaardige taken mag uitvoeren. Het klinkt cliché maar dat siert de stage ervaring wel. Die extra spanning om goed te presteren mag er wel zijn, wetende dat de klant op je rekent.

 

Desondanks een korte stageperiode van maar 30 werkdagen kreeg ik een heel divers takenpakket voorgeschoteld en werd er ook ingezet op langdurige projecten: KWRs, nulmetingen, backlink audits, redirect lijsten, content audits en zelfs grafisch werk waren onder andere van de partij. De gevarieerde taken zorgde ervoor dat de dagen voorbij vlogen. Het voordeel van betrokken te zijn bij langdurige projecten is dat je het optimalisatie verhaal ten volle beleeft. Op die manier kan je je werk meer appreciëren en begin je de optimalisaties beter te begrijpen.

 

Als volwaardig teamlid krijg je ook een heel pak zelfstandigheid. Maar echt een heel pak. Ik moet zeggen dat ik toch even uit de lucht viel toen ik te horen kreeg dat ik alleen een meeting mocht uitvoeren met een klant. Na enkele meetings te mogen meemaken met andere klanten (weliswaar met teamleden) had ik ondertussen een idee hoe het eraan toe ging, maar toch was dat even verschieten.

 

 

Collegialiteit

Wat ik het allerbelangrijkste vind aan een stagebedrijf is de werksfeer en de collegialiteit. Eerlijk is eerlijk, je kunt nooit echt van tevoren weten hoe de cultuur van een bedrijf is, maar ik kan je garanderen dat het bij WiSEO helemaal goed zit. Je komt 's morgens aan, terwijl je je installeert vragen je collega's oprecht hoe het met je gaat. De lunchpauzes zijn vaak de piekmomenten van de dag. Het is in het algemeen een zalige, laagdrempelige sfeer. Er hangt ook een dartsboard in het kantoor die regelmatig gebruikt wordt!

 

Ik koos vrijwillig om ook eens naar een SEO meetup te gaan met enkele collega’s, dat zegt genoeg zeker? Ik schreef er trouwens ook een blog over!

 

 

Maar waarom een SEO stage?

Waarom niet? Dankzij mijn tijd hier bij WiSEO heb ik echt het belang van SEO ingezien voor je digitale aanwezigheid. Dat SEO en SEM in het algemeen niet aantrekkelijk zijn kan ik volledig begrijpen, maar door bewust aan SEO te werken leer je het werk te waarderen. SEO is een kunst en kunst baart gunst. Gunst in dit geval een hoge ranking in de SERP.

 

 

Dus om even terug te koppelen “een SEO stage, wie doet er dat nu? Je bent zot zeker?” Goh ja, zot genoeg om eens iets volledig anders te proberen. Ik blijf erbij, theoretische SEO is niet tof, praktische SEO daarentegen wel! Ben ik in 30 dagen een SEO-specialist geworden? Bijlange niet. Maar ik kan wel zeggen dat mijn SEO kennis een stuk gevorderd is!

 

 

WiSEO-liebollen

Ziezo, mijn laatste week bij WiSEO zit erop, en zoals de ongeschreven regel luidt: de stagiair mag het team trakteren. Nog niet overtuigd om een stage bij WiSEO te doen? Lees dan zeker ook de blog van één van mijn voorgangers!

 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomt



Op zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :