1. De uitdaging

Vanuit een marktonderzoek van Dewaele, kwam aan het licht dat er nood was aan een nieuw platform. WiSEO ging mee in dit nieuwe project en bepaalde de online strategie. Zowel op vlak van SEO, SEA, Google Analytics als CRO staat WiSEO soldandset.be bij om online optimaal te scoren. De uitdaging bestond eruit om de online zichtbaarheid van dit nieuwe project te verbeteren. Een ideale klus voor het WiSEO team. 


soldandset-mobiel

2. De oplossing

Het advies van WiSEO begon zoals altijd vanuit het SEO standpunt. Zo werd een zoekwoordenonderzoek opgesteld voor deze specifieke niche. Aan de hand van het zoekwoordenonderzoek werden meta titels en meta beschrijvingen geschreven die goed vindbaar zijn in de zoekmachines. Daarnaast werden zoekwoorden bepaald voor de landingpagina's van soldandset.be


Bij de lancering van het nieuwe platform waren er slechts 20 impressies per dag. Doordat dit probleem bleef aanslepen en soldandset.be amper vindbaar was in de zoekmachines, heeft WiSEO onderzocht hoe dit kwam. Uit de technische analyse van de website, werd vastgesteld dat de website gemaakt was in Javascript. Google kan JavaScript moeilijk lezen en daarom was de content van soldandset.be onvindbaar in de organische resultaten van Google. Door dit probleem samen met de web developer op te lossen, hebben we in januari een indexering aangevraagd in Google Search Console zodat Google wel aan de content kon.

 

Het resultaat
Het totaal aantal vertoningen van soldandset.be in januari is met 720% gestegen in augustus. De online zichtbaarheid is fors gestegen in de laatste maanden.

Aantal vertoningen soldandset

 

Ook op vlak van advertising hebben we enkele zaken uitgeoefend voor soldandset.be. Sinds de start van het platform, hebben we zowel voor YouTube, Google Display als Google Search een strategie opgemaakt.

Elke maand worden alle SEO & SEA KPI's kritisch geëvalueerd door de marketing verantwoordelijken van Dewaele en worden zowel op vlak van SEO als SEA zaken bijgestuurd.


Vanessa Loose - COO

“WiSEO is een fantastisch bedrijf met een topteam van digitale experten met een hoge reactiviteit en betrokkenheid, heel to the point en vooral: WiSEO laat je écht digitaal groeien!"

Partners:
Web developer: The Connected Loop
Advertising partner: AdSomeNoise
Branding agency: Liquid Society


×

Ook op zoek naar een partner om je online zichtbaarheid te verbeteren?

Contacteer vrijblijvend het WiSEO team en we zorgen voor de resultaten.

Contacteer ons

Je kent Frederik Vermeire misschien van :


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.