Instellingen voor zoekmachineoptimalisatie

SEO of search engine optimization bestaat uit heel wat instellingen en opties die je al dan niet toepast of verbetert om de ranking van je website in de zoekresultaten van een zoekmachine, bv. Google, te verbeteren.

 

Vooraleer je aan SEO instellingen denkt, kijk je best na of je website wordt opgenomen in de zoekresultaten, deze instelling is cruciaal voor alle andere instellingen van SEO.

 

Hoe een SEO instelling wordt weergegeven hangt af van het systeem waarmee je de inhoud van je website beheert (CMS). Een van de voornaamste SEO-instellingen is het wijzigen van de meta title en - beschrijving voor elke relevante webpagina, deze SEO instelling komt bij vrijwel elk CMS voor.

 

Bij een CMS als Wix heb je nu de mogelijkheid om je robots.txt en metabeschrijvingen via een SEO-instelling te wijzigen. WordPress en Drupal gaan nog iets verder en laten je SEO instellingen zelf integreren via plug-ins of modules respectievelijk. Via een plug-in als 'Yoast' heb je meteen al heel wat SEO-instellingen beschikbaar voor je WordPress-website.

 

Afhankelijk dus van het CMS waarmee je werkt heb je verschillende SEO tools tot je beschikking en eventueel de mogelijkheid om deze instellingen uit te breiden.

 

Een overzicht van verschillende SEO instellingen:

  • Instelling om zoekmachines je website op te laten nemen in de zoekresultaten.
  • Titel tags h1 tot h6 - bepaal de hiërarchie van je titels om aan te geven wat belangrijk is en wat details zijn. Heading 1 (of <h1> in HTML-code) is de titel van de webpagina, heading 2 (of <h2>) een hoofdtitel van de content op de pagina, heading 3 een onderdeel van die hoofdtitel, enz.
  • Het toekennen van meta titles en meta descriptions voor de zoekresultaten van je webpagina's.
  • Google my Business integreren.
  • Robots.txt wijzigen.
  • Etc.

 

Niet alle SEO mogelijkheden worden weergegeven door een CMS. Zaken als structured data stel je (voorlopig) zelf in, dat geldt ook voor het optimaliseren van content aan de hand van zoekwoordonderzoek. Wanneer je een website volledig zelf codeert, zijn deze instellingen uiteraard ook zelf te integreren.

 

 

 

 

 

 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomt



Op zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :